Presentatie

Geslaagde boekpresentatie Colofon

By 10 september 2018 No Comments

Hallo allemaal,

Gisteren was het zover: mijn boekpresentatie in het Colofon, een grote boekhandel in Arnhem. Ik was zenuwachtig, maar dat bleek nergens voor nodig. De voorbereiding met Peter van de winkel verliep geweldig en toen de gasten eenmaal binnenkwamen was het alleen nog maar gezellig. Er waren veel mensen, zeker meer dan 40! Familie en vrienden, enkele docenten (en de rectrice) van het Stedelijk Gymnasium Arnhem, kennissen en zelfs een onbekende. Wat een steun! Iedereen groeten en na een half uur inloop beginnen met de presentatie.

Ik heb verteld over het verhaal, waar het idee vandaan kwam en wat de inspiratiebronnen waren. Ik heb geprobeerd een beeld te geven van de verzonnen wereld door foto’s van het internet en kaarten en tekeningen die ik zelf gemaakt had.  Zelfs de taal die ik ooit begonnen ben te ontwikkelen, kwam nog best uitgebreid aan bod. Vervolgens vertelde ik over het insturen van het manuscript en over de afwijzingen, maar ook over de acceptatie van Zilverbron. Door twee voorbeelden heb ik geïllustreerd hoezeer mijn schrijfstijl ontwikkeld is over de jaren sinds mijn twaalfde door mijn eigen groei, maar ook zeker door de redactie. Het laatste onderwerp was de promotie van het boek. Het publiek reageerde erg goed op wat ik te vertellen had, ze luisterden geboeid en achteraf kreeg ik enthousiaste reacties. Ik denk dat ik een aantal van de onderwerpen die ik besproken heb ook in latere blogs ga behandelen, dus daar kun je naar uitkijken!

Dat was nog niet alles, want na de presentatie konden de gasten een boek kopen en laten signeren door mij. Er stond zowaar een rij! Iedereen kreeg een persoonlijk berichtje en een handtekening. Achteraf waren bijna alle boeken op.

Ik kijk meer dan tevreden terug op een geslaagde en gezellige middag. Ik ben het Colofon erg dankbaar voor deze gelegenheid. Ik hoop dat dit niet de laatste boekpresentatie was die ik mag geven 🙂

Tycho

P.S. Ik heb eindelijk allerlei ideeën klaar liggen, dus mijn blogs gaan veel regelmatiger verschijnen, zodat jullie een inkijkje kunnen krijgen in het hele

proces.