AankondigingenBeursTweede boek

Update tweede boek en Castlefest

Hallo allemaal!

Ik heb een tijdje weinig van me laten horen, maar ik heb zeker niet stilgezeten. Van februari tot en met mei zijn mijn redactrice Cocky en ik druk bezig geweest met de redactie van mijn tweede boek: ‘Verloren Zoons’, het tweede deel van de Pangaea-trilogie. Eind mei zat het gros van het werk er voor mij op en ging het boek naar de woordredactie.

Perfecte timing, want heel juni moest ik blokken voor de laatste examens van mijn bachelor filosofie. Op de 30ste kwam het goede nieuws dat ik voor alle vakken mooie cijfers heb gehaald – dus: bachelor in the pocket!

Ik kon niet meteen feestvieren, omdat ik nog een laatste ding te doen had voor Pangaea 2. In de loop van juni heb ik namelijk de zetversie van het boek gelezen, dat is het bestand dat naar de drukker zal gaan. De opmerkingen die ik in de kantlijn van de papieren versie gekrabbeld had, moest ik nog in het pdf-bestand invoeren. Toch nog 3 dagen werk aan gehad rond vorig weekend. Achteraf gezien was dat onnodig; ik heb te uitvoerig geredigeerd voor wat er in dit stadium nog kan veranderen. Ach ja, beter te veel dan te weinig.

Op dit moment ligt het boek bij de uitgeverij voor de laatste aanpassingen. Het is out of my hands. Nu kan ik me mentaal voorbereiden op 26 juli, de voorlopige publicatiedatum. Het zal waarschijnlijk weer raar voelen wanneer ik voor het eerst een gedrukt exemplaar vast kan houden.

Die publicatiedatum is weer een gevalletje van mooie timing, want drie jaar geleden kwam Pangaea 1 op 26 juli uit, precies op tijd voor mijn verjaardag en Castlefest. Om het nog beter te maken gaat Castlefest deze zomer, na een te lange coronaonderbreking, weer door! Van 5 tot 8 augustus om precies te zijn. En uitgeverij Zilverspoor/Zilverbron is ook van de partij.

Ik sta op alle vier de dagen van het festival bij de stand van de uitgeverij. In het schema kun je zien welke van mijn leuke collega’s me wanneer gezelschap houden.

Zie ik jullie misschien daar? Kijken jullie uit naar het vervolg op Verloren Wereld?

Groetjes,

Tycho